En Yangın Kapısı Sırları

Wiki Article

Yangın merdiveni kapısı yanmaz yahut belli başlı bir sıcaklığa dayanıklı malzemelerden imal edilmelidir. Firmamız hem yangın söndürme sistemleri, hem yangın merdiveni hem de yangın merdiveni bapsı imalatında ve satışında en otorite firmalardan biri olarak akseptans edilmektedir.

Düşünce başkaca yangın çıkışları, dış merdivenler ve sakinlerin tahliyeden sonra toplanması gereken inkıbaz noktaları kabilinden dış unsurları da belirtmelidir.

Yangına dayanıklı malzemelerden gestaltlmalıdır. Ekseri maden veya ilenmeşap malzemeler kullanılır. Kapının lafınlığı en azca 4 cm olmalıdır.

Eski yapılarda bina dışlarına çelik yahut yanmayan malzemelerden yapılan yangın merdivenleri, yeni dokumalarda (mektep, düzenışmutaş merkezi veya benzeri binalarda) ise binaya yandaki şekilde bayındırlık edilen beton merdivenleri şeklinde bile bulunabilmektedir.

Yangın kapısı; isim esenlığını koruyup yangın ve kötü tülının etkilerinden izole etmektir. Yangın bapsı insanoğluın kaçışlarını emin bir şekilde yapmalarına yardımcı olabilir.

Bu tür yangın merdiveninin baz özelliği kompakt ve yerden artırım sağlayıcı tasarımıdır. Kullanılmadığında merdiven mazbut bir şekilde yoldan uzakta saklanır ve bu da onu sınırlı alana sahip binalar yahut güzel duyu kasavetların bir faktör başüstüneğu binalar midein isabetli hale getirir.

Binalarda belli standartlarda taraf alması müstelzim yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları içermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 mirlığı altında toplandığını ve tüm firmaların bu kuma standarda uyması gerektiği görülmektedir.

120 dakikaya kadar alevleri engeller. Aynı zamanda duman sızdırmama özelliği insanoğluın dumandan zehirlenmemesini katkısızlar ve esenlıklı bir şekilde olay Yangın Çıkış Kapısı yerini terk etmelerini kolaylaştırır.

Ayrıca Yangın Kapkaloriın üzerinde mevcut panik pas kilit sisteminin de problemsiz çallıkıştığından emniyetli olunmalıdır.

Binaların yangından korunması ile ait ele tuzakınan kanuncu prosedürlerin içerisinde yangın kapıları yönetmeliği de konum alır.

Adı yangın merdiveni olsa da sel ve sarsıntı afetlerinde bile en andıran merdiven olarak kullanılacak olan bu merdivenler, binaların eğer olmazsa olmazlarındandır. Emniyetli bir yangın merdiveninin önemi, insanların hayatını kurtardığında henüz âlâ anlaşılacaktır.

Kapı açıkken kendiliğinden kapanma mekanizması sebebiyle yangının sarrafiyeladığı taraftan zararlı etkileri engellediği ve merdiven kenarını etkilemeye devam ettiği muhtevain güvenlik marjı olarak da bileğerlendirilebilir. .

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi binalırken yangın merdiveninin bulunduğu duvarda 3 metre boyutunda bir örek mesafesi yahut yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Yangın Kapkaloriın üzerinde ürkü pas adı maruz bir kilit sistemi bulunur. ürkü pas müstacel vaziyet takkadak bapnın mümkün olan en az devir kaybı ile açılmasını sağlayan kapı koludur.

Report this wiki page